Whatever you fight, you strengthen. What you resist, persists

Geboren in 1972, getrouwd met Tessa en vader van een zoon en dochter. Al vroeg in mijn leven kreeg ik te horen een gevoelig mannetje te zijn. Ik creëerde de overtuiging dat ik het niet waard was mijzelf te laten kennen en zien. Angst – voor afwijzing – werd een belangrijke drijfveer voor mijn gedrag en keuzes in het leven.

Een groot deel van mijn leven was ik op zoek. Op zoek naar mezelf, buiten mezelf. Om er uiteindelijk achter te komen dat de enige plek waar ik ‘mezelf’ kan vinden, in ‘mezelf’ is. Ik begrijp en besef nu dat je tijd nodig hebt om erachter te komen dat je geen tijd nodig hebt. Een impactvolle les die ik heb geleerd is dat je hele leven zich afspeelt in het hier en nu. Je kunt gedachten hebben over de toekomst of het verleden, het leven speelt zich alleen af in het hier en nu, en niet als gedachte in je hoofd.

In gevecht...

Het NU ervaarde ik als een hindernis die moest worden genomen om ergens anders te komen. Hierdoor was ik vaak onderweg en nooit echt volledig in het hier en nu. Gehaast, ongeduldig, er lag altijd een nieuwe hindernis of uitdaging op de loer waar ik mezelf ‘klaar’ voor moest maken. Ik begon op te merken dat ik vaak niet wilde zijn met mezelf of de situatie. Ik was voortdurend in gevecht. Als in je gevecht bent met het huidige moment, ben je in gevecht met het leven. Dit kostte me bakken met energie. Uiteindelijk nam de wijsheid van mijn lichaam het over, en gaf aan dat het niet langer zo kon. Dit opende de weg naar aanvaarding, compassie en het vinden van ‘mezelf’.

Het vrijmaken van het onbenut potentieel in mens en organisatie - als voorwaarde voor groei en ontwikkeling - is wat mij drijft.