Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren...

Loesje
guus-25

Geboren in 1972, getrouwd met Tessa en vader van een zoon en dochter. Al vroeg in mijn leven had ik een gevoel van ‘anders’ zijn. Dit gevoel werd versterkt zodra ik uiting gaf aan mijn gevoel. Dit stuitte vaak op onbegrip bij de wereld om me heen. Hierdoor ‘leerde’ ik dat het beter was als ik mijzelf niet liet kennen. Ik kon dan immers niet meer in mijn kwetsbaarheid worden geraakt.

Vluchten en ‘pleasen’

In plaats van te omarmen wie ik eigenlijk was vluchtte ik dus voor mijzelf. Mijn kracht, mijn gevoeligheid, kon letterlijk het daglicht niet verdragen uit diep gewortelde angst voor (zelf)afwijzing en spot. In plaats van mij raakbaar op te stellen, trok ik een muur op en deed zo veel mogelijk om erkenning te krijgen van mensen die juist ver van me af stonden.

Zelf de regie over mijn leven pakken liet ik graag aan anderen over. Ik werd de ultieme ‘pleaser’. Zo heb ik uiteindelijk een pad bewandeld waarvan ik diep van binnen wist dat het niet het mijne was en wat mij soms behoorlijk kon laten lijden. Hierdoor was ik al tijdens mijn studie (neuro- en gedragsbiologie) bezig met persoonlijke ontwikkeling en coaching. Mijn carrière, als adviseur milieu en ICT, stond in het teken van zekerheid en veiligheid. Om de zoveel jaar ervoer ik vaak weer een crisis. Dit wanneer mijn verlangen om te zijn wie ik werkelijk ben, weer eens de kop op stak, of er zich een verandering in mijn zekerheden aandiende.

Het roer om

Na een vast dienstverband van ruim 17 jaar barstte bij mij uiteindelijk de ‘bom’. Dit leidde tot een ‘break-down’ waarvan ik me uiteindelijk realiseerde dat dit een ultieme kans was om mezelf te resetten. Ik gaf mezelf vervolgens de ruimte voor intensieve persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik volgde het jaarprogramma van David & Arjan (365dagensuccesvol), volgde verschillende trainingen / workshops op het gebied van o.a. systemisch werk (familieopstellingen), NLP, HSP, transformationeel coachen en volgde een opleiding tot transformationeel coach. Dankzij dit proces ben ik gaan omarmen wie ik eigenlijk ben en waar ik voor sta.

Gezond leven

Daarnaast ben ik een groot pleitbezorger voor een gezonde levensstijl waarin aandacht voor sport en voeding centraal staan. Dit zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest. Mijn sporten (wielrennen en hardlopen) zijn een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse routine en zorgen ervoor dat ik fit blijf.

Met wie ik ben en wat ik heb geleerd is het nu tijd om te gaan geven. Geven om jou te laten ontdekken wie jij bent, waar je voor staat en welke acties je hier uiteindelijk aan kunt verbinden om het geluk te vinden. Ingrijpende veranderingen beginnen meestal bij een heel klein stapje, misschien kan ik je hierbij helpen?

 

Sometimes the wrong turn brings you to the right place