afwijzingBlogBurn-outDenkenDepressedFaalangstHier en NUHooggevoeligheidHoogsensitieve kinderenHoogsensitiviteitHSPKwetsbaarMaakbaarheidRaakbaarStressStrong-willedSuccesZelfvertrouwen

Waarom alles draait om drijfveren

Als je me een beetje hebt gevolgd de afgelopen tijd, dan weet je dat ik onlangs de drijfverenlicentietraining heb gevolgd en afgerond. Hierdoor mag ik nu binnen mijn praktijk drijfverentesten afnemen. Big deal, zul je wellicht zeggen…Voor mij absoluut! Ik zal je ook vertellen waarom.

In den beginne...

Bijna 48 jaar geleden kwam ik op deze wereld. Als een energiek, levenslustig en gedreven mannetje. In mijn ongebreidelde fantasie was niets onmogelijk. Ik dacht graag in mogelijkheden en liet me niet gauw afremmen. Daarnaast was ik ook op deze wereld gekomen als een gevoelig mannetje. Houdend van harmonie, conflicten schuwend en voortdurend op zoek naar erkenning en waardering.

Slappeling

De combinatie van deze twee drijfveren heeft mij meermaals in een spagaat gebracht. Geweldige ideeën hebben, deze vervolgens ook uitvoeren en gelijk willen vertalen naar het grotere geheel. Dat is leuk, voor mijn initieel gedreven jongetje, soms ook lastig voor mijn omgeving. Ook voor mijn gevoelige deel vaak een opgave. Als je namelijk iets in de wereld wilt zetten heb je te maken met anderen. Die kunnen het oneens met je zijn, of moeite hebben met je gedrevenheid en enthousiasme. Vaak, heel vaak, onderdrukte ik, geheel onbewust, hierdoor mijn drijfveren, om te vermijden dat ik terecht zou kunnen komen op een podium. Zodat mensen niets van me zouden kunnen vinden en zeggen. Onvermijdelijk zodra je gaat staan voor wie je bent en dat op een podium wilt laten zien. Ik dacht daarom ook lang dat ik had gefaald op het conservatorium, aangezien ik de vooropleiding niet eens afmaakte. Afhaker, slappeling, quitter….oei, wat was ik hard naar mezelf. Nu snap ik dat mijn straalangst, mijn gevoeligheid op afwijzing, publiekelijk optreden in de weg stond. Lastig voor een musicus in opleiding…Hoe tegengestelde drijfveren het je soms erg moeilijk kunnen maken.

Drijfveren nader verklaard

Tijd voor een klein stukje noodzakelijke theorie. Want wat zijn drijfveren eigenlijk? Drijfveren komen eigenlijk voort uit jouw initiële behoeften en wensen, waarmee je op de wereld bent gekomen. Ze geven richting aan je gedrag, zorgen voor energie en laten je doen wat je doet, als je alle vrijheid hebt en geen druk van buiten voelt. Ze staan aan de basis van je talenten en competenties: BEHOEFTE => DRIJFVEER => TALENT => COMPETENTIE => SKILL

Slecht passende loopbaan

Ik ben helaas vrij laat achter mijn drijfveren gekomen. Dat leverde mij een slecht passende loopbaankeuze op met veel verkeerde stress, weinig energie en (te) weinig ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk heeft dit pad me wel gebracht waar ik nu ben, ik kijk hier dan ook met dankbaarheid op terug. Het is alleen zo jammer dat het me zoveel tijd en gezondheid heeft gekost om langs deze weg mijn drijfveren inzichtelijk te krijgen. Daarom ben ik zo enthousiast over de drijfverentest. Niet voor mijzelf, de test bevestigt mij wat ik inmiddels al weet. Maar vooral voor jou, wellicht snap je jezelf nog niet helemaal en de keuzes die je hebt gemaakt en nog steeds maakt. Heb je een vervelend onderbuikgevoel bij je huidige loopbaan? Misschien heb je gedachten van twijfel over een relatie of ervaar je een enorm energielek. Allemaal signalen dat je gedrag niet (helemaal) matcht met je drijfveren. Hoe tof zou het dan zijn om achter jouw drijfveren te komen! Benieuwd? Klik op de afbeelding hieronder voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.