BlogKwetsbaarweerstand

Weerstand

Het gebeurde kort geleden, tijdens een blok van mijn coach opleiding. Ik was overal even behoorlijk klaar mee. Met het druilerige grijze weer, mijn ruziënde kinderen bij het ontbijt, mijn persoonlijke ontwikkeling en de drukte op de weg. Ik kon niets goed doen en daarmee de mensen om me heen ook niet. Het liefst had ik de wereld op dat moment als een leeg blikje in elkaar gedrukt en weggeschopt.

Gladiatoren

Aangekomen bij mijn opleidingslocatie was de weerstand nog steeds in alle hevigheid in mij aanwezig. Ik probeerde heel hard om mijzelf te herpakken, ik gunde niemand een inkijkje in mijn arena vol gladiatoren. Toen gebeurde er iets dat ik niet had verwacht……

Tijdens het openingsrondje nam de weerstand in mij plots het woord en ging vervolgens los. Alles moest eraan geloven; ‘wat nou achter de weerstand schijnt de zon!’ Sodemieter toch allemaal op met het zwaarmoedige geneuzel over missie, verlangen en verbinding……Ik hoorde de woorden uit mijn mond stromen alsof ik een machteloze toeschouwer was van het slagveld dat hier werd aangericht.

Bevrijding

Tot mijn stomme verbazing gebeurde er iets dat ik nooit had verwacht! Iedereen barstte uit in gelach…Ik was even helemaal de kluts kwijt. Dit was niet de reactie die ik had verwacht?! Een gevoel van bevrijding maakte zich van mij meester. Door de weerstand er te laten zijn verdween het gevoel van verzet als sneeuw voor de zon. Ik heb me zelden zo snel bevrijd gevoeld van het gevoel van weerstand. Een van de mooiste inzichten deed ik hier op. Zelfs als ik mijn donkere, niet geaccepteerde, kant deel en laat zien word ik erkend en gezien. Sterker nog, er ontstond op dat moment meer verbinding dan ik me had kunnen voorstellen.

Achter de weerstand schijnt inderdaad de zon!

Een gedachte over “Weerstand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.