BlogFaalangstGelukHSPKwetsbaarStressSuccesweerstand

Wie ben jij?

Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik mijn identiteit ontleend aan wat ik deed. Dit begon al op de lagere school. Als je niet goed mee kunt komen BEN je niet zo goed in leren……en voldoe je dus niet aan de norm. Vervolgens ging ik hierdoor keuzes baseren op die overtuiging. Keuzes die mij bevestigden in de overtuiging dat ik niet goed kon leren en blijkbaar ‘anders’ was.

Stemmetjes

Onze westerse wereld is erg gericht op DOEN ipv zijn. We hebben namelijk nooit geleerd om te ZIJN. Hoe vaak werd er vroeger niet tegen mij gezegd, ga eens wat doen, maak je zelf nuttig, hou op met lanterfanten! Van deze stemmetjes heb ik nog regelmatig last. Ik merk dan een weerstand bij me op tijdens bijvoorbeeld het mediteren. Niet voor niets vertel ik daarom vaak dat je soms even moet stilstaan om vooruit te komen. Dit is namelijk voor mij de moeilijkste les. Maar wel een les die mij het meest heeft opgeleverd.

'Rat race'

Hoe mooi zou de wereld zijn als we onze kinderen kunnen leren ‘te zijn’. Door ze te laten ontdekken wie ze zijn, wat ze goed kunnen en waar ze gelukkig van worden. Door bijvoorbeeld verveling aan te moedigen en ze te laten zien dat het ok is om even helemaal niets te doen. Even geen sport, social media en huiswerk. Even ontsnappen aan die ‘rat race’ van onze westerse wereld en terug naar jouw essentie.

Ben jij zichtbaar?

In het zijn zit namelijk de oplossing. In het zijn zit alles wie je bent. Als je namelijk niet weet wie je bent en hierdoor het contact met jezelf bent kwijtgeraakt, hoe kun je dan contact met anderen maken? Je hoeft tegenwoordig alleen maar om je heen te kijken naar het toenemende aantal mensen die zeggen het contact met zichzelf verloren te hebben. Dit met klachten van burn-out en depressie tot gevolg. Door bij jezelf naar binnen te gaan, je binnenwereld zonder oordeel te onderzoeken, lief te hebben en uiteindelijk te omarmen, kun je je weer verbinden. Verbinden met wie jij BENT en de mensen om je heen. Uit ervaring weet ik dat dit veel moed en doorzettingsvermogen vraagt. Want als jij zichtbaar durft te zijn is daar ook de garantie dat anderen daar iets van kunnen of gaan vinden. Durf jij zichtbaar te ZIJN, maar zou je hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken? Ik ben graag je reisleider!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.